Cheese je legendárna konopn8 rastlina, ktorá pochádza z Veľkej Británie. Tento strain nesie čiastočné dedičstva pôvodného druhu Skunk # 1, ktorý novo objavil a vyvinul nadšený tím pestovateľov konope z Londýna. Na konci tejto cesty vznikol Skunk, ktorý voňal tak intenzívne, že žiadne iné meno ako Cheese jeho silu jednoducho nedokázalo vystihnúť.
Od tej doby sa genetika Cheese rozšírila po celom svete, získala prvé ocenenie na Cannabis Cup a medzi fajčiarov sa z nej stala prakticky legenda. Nám sa tento strain podarilo získať, vytvoriť jeho feminizovanou variantu – a teraz ho môžeme s hrdosťou predstaviť ako semená Royal Cheese.
Cheese feminizovaná narastie pri pestovaní indoor do výšky približne 1,5 m, na slnku sa ale vytiahne až do viac ako 2,5 m Tento strain marihuany má veľmi rád hojné množstvo vody a ak má jej dosť, vyrastie z neho vysoká a silná rastlina. Pri pestovaní Royal Cheese feminizované je najväčším problémom vôňa. Táto konopná rastlina je cítiť tak intenzívne, že pri pestovaní indoor je prakticky nevyhnutné inštalovať uhlíkový filter; vonku o nej budú vedieť všetci v bezprostrednom okolí.
Pri pestovaní indoor dáva Royal Cheese výnos v priemere 45 g na rastlinu alebo 450-550 g na meter štvorcový, pri osvetlení 600 W. Vonku sa táto rastlina vytiahne nad všetku okolitú vegetáciu a v správnom klímy poskytne výnos vyšší ako 250 g (Španielsko, Taliansko a Kalifornia). Možno ju pestovať vonku aj v severnej Európe, tu však produkuje šúľky nižšej kvality než indoor.
Naša Royal Cheese feminizovaná sa dá zberať po 8 týždňoch kvitnutia, ak chcete získať čo najsilnejšie príchuť. Keď ju necháte o dva týždne dlhšie, teda 10 týždňov, jej príchuť bude menej intenzívny, s každým natiahnutím alebo Bongom bude ale jej účinok údernejší. Každý pestovateľ má rád rôzne účinky, je teda na Vás, aby ste trochu experimentovali a sami usúdili, kedy bude najlepšie túto rastlinu žať; všeobecné pravidlo však znie, že Cheese možno žať po 8 týždňoch.
Dym z Cheese je jednoducho fantastický. Táto rastlina nesie výrazne silné, prenikavé aróma, ktoré kráča ruka v ruke s vynikajúcou príchuťou. Potešenie z fajčenia tohto Strain marihuany spočíva však hlavne v uhrančivý účinku stoned, ktorý sa dostavuje pri každom potiahnutia alebo bongo. Táto kombinácia ostré vône a knock out stoned dáva istotu, že Cheese bude existovať a pestovať sa ešte veľmi dlho.
Typ Sativa: 40% Indica: 60%
Úroda 60 gramov
Mesiac zberu Polovica októbra
Fyzické omámení 150-200cm
Genetický pôvod Old School Skunk x Afghan
Účinok omámení + high
Obsah cannabinoidov Stredne vysoký
Doba kvitnutia 8-10 týždňov